Hrvatska, Croatia, Croazia, Kroatien i sve o njoj
croatia, croazia, kroatien
Blog
srijeda, kolovoz 30, 2006
SUTRA POČINJE 12. TWIN HORN BEACH PARTY NA PODRUČJU BIVŠE VOJARNE MONUMENTI

Četverodnevno druženje uz bogat program

Sutra nastupa rovinjska grupa Big Wave, u petak su zvijezde večeri slovenske Razvaline, a u subotu Atomsko sklonište i Dado Topić s grupom Time • Organiziran je i prijevoz brodom za pješake s pulske rive
Ove godine očekujemo još veći broj sudionika i bogatiji defile nego lani, kaže predsjednik MC-a Twin Horn Edi Ljubić

PULA -Bogat i raznovrstan program obilježava ovogodišnji, 12. Twin Horn Beach Party, koji se od sutra do nedjelje, 3. rujna, održava na području bivše vojarne Monumenti (Vallelunga).
- Ovo je jedna od najvećih manifestacija na našem području. Prošle se godine prijavilo 186 klubova, domaćih i stranih, te je moto susret pohodilo oko 8.000 posjetitelja. Ove godine očekujemo još veći broj sudionika na susretu i na defileu, pa apeliramo da sudionici voze prema propisima, rekao je predsjednik MC-a Twin Horn Edi Ljubić na jučerašnjoj konferenciji za novinare održanoj u »Rock Caffeu«.
Motociklistički susret starta sutra okupljanjem sudionika, a u 21 sat počinje koncert rovinjske grupe Big Wave. U petak, u isto vrijeme, nastupa zagrebačka grupa Fireball, koje će u 22.30 na pozornici zamijeniti pulski Double Dose. U ponoć počinje koncert zvijezda večeri, slovenskih Razvalina, a u 2 sata na binu izlazi zagrebački Universal Mind.
Subotnji program počinje u 15 sati izložbom oldtimera (automobila i motora) na Monumentima, a u 16 sati oltimeri i motociklisti kreću na spektakularni defile gradom. Po povratku u kamp, u 17 sati, uslijedit će moto igre – natjecanje u sporoj vožnji, guranje bačava, hrvanje u blatu i potezanje konopa za grupe, a pobjednici svake discipline dobit će nagrade u moto opremi. Odabir najljepših motocikala, čiji će vlasnici također biti nagrađeni, počinje u 19 sati, a glazbeni se program nastavlja opet u 21 sat nastupom pulskog benda Three Stupid Dogs. Koncert Atomskog skloništa zakazan je za 22.30, a u ponoć na binu će se popeti rock legende grupa Time i Dado Topić. Sexy show, koji je ove godine pojačan, počet će u 1.30, a u 2 sata nastupit će Big Wave. Posljednjeg dana susreta, u nedjelju, održat će se dodjela nagrada prisutnim klubovima.
Naravno, i ovog će puta biti mnogo štandova te veći i atraktivniji mehanički bik nego lani. Bit će postavljen i veliki natkriveni prostor gdje će se posjetitelji moći skloniti u slučaju kiše, a osiguran je parking, garderoba i tuševi. Svi koji na susret dođu s motociklom od 125 kubika nadalje imat će besplatan ulaz sve dane susreta, što ne vrijedi za vozače skutera bez obzira na kubikažu. U četvrtak je ulaz besplatan za sve, a cijena ulaznice za sve dane susreta je 50 kuna, odnosno 30 kuna po večeri. Organiziran je i prijevoz za pješake s pulske rive (između ACI marine i Uljanika) do Monumenta brodom, koji će voziti danonoćno svakih pola sata, počevši od četvrtka u 19 sati pa sve do završetka susreta. Cijena prijevoza brodom je deset kuna u jednom pravcu.
croatia @ 16:07 |Komentiraj | Komentari: 21 | Prikaži komentare
ponedjeljak, lipanj 26, 2006
Tamara Obrovac Transhistria Ensemble u Rovinju!

U četvrtak 29. lipnja, u Rovinju, u blizini crkve Sv. Eufemije (na ljetnoj pozornici Monte) u 21 sat održati će se koncert eminentne hrvatske etno jazz glazbenice Tamare Obrovac i njenog Transhistria Ensemblea. Nastup u Rovinju je ujedno i promocija posljednjeg albuma Daleko je... koji je već osvojio glazbenu publiku i kritiku. Tamarina kvaliteta i popularnost potvrđena je i na ovogodišnjoj dodjeli diskografskih nagrada Porin gdje je slavila u tri kategorije; za najbolji album etnoglazbe, najbolju žensku vokalnu izvedbu i za duet s Tedijem Spalatom. Ulaznice za koncert prodavati će se po promotivnoj cijeni od 30,00 kn na dan koncerta.

Nastup Tamara Obrovac Transhistria Ensemblea biti će glazbena pretpremijera Rovinj World Music Festivala koji će se održavati od 21. do 22. lipnja 2006. u Rovinju. Ovo je prva godina održavanja Festivala, a podupire ga Grad Rovinj i TZ Grada Rovinja te Tamara Obrovac kao programski savjetnik. Festival će svim glazbenim sladokuscima ponuditi vrhunske koncerte world music-a, kao jednog od najdominantnijih i najotvorenijih glazbenih trendova današnjice. World music ili glazba svijeta glazbena je vrsta koja unutar suvremene interpretacije svoju inspiraciju crpi iz glazbene baštine različitih kultura. Tako će posjetitelji ove godine imati priliku poslušati world music sastav Terra Folk iz Slovenije, Maczde Karpate iz Francuske te ženske klape Neverin iz Kaštela i Tehu iz Cresa.

Premijera Rovinj World Music Festivala!

Od 21. do 22. srpnja na ljetnoj pozornici Monte u Rovinju (ispod crkve Sv. Eufemije) održati će se po prvi puta Rovinj World Music Festival. Idejni začetnik festivala i programski savjetnik je Tamara Obrovac u suradnji s koncertnom agencijom G.I.S. iz Rijeke i uz podršku Grada Rovinja i Turističke zajednice Grada Rovinja.

Rovinj World Music Festival zamišljen je kao tradicionalna glazbena manifestacija koja će stručnim odabirom glazbenika i prezentacijom domaćih vrijednosti doprinijeti kvaliteti kulturne ponude grada i regije. World music ili glazba svijeta glazbena je vrsta koja unutar suvremene interpretacije svoju inspiraciju crpi iz glazbene baštine različitih kultura. To je ujedno i jedan od najdominantnijih i najotvorenijih glazbenih trendova današnjice u kojem je jednako moguće doživjeti tradicionalnu i modernu glazbu u svim kombinacijama i žanrovima.

Posjetitelji će ove godine imati priliku vidjeti i poslušati vrhunske sastave poput Terrafolk iz Slovenije, Maczde Karpate iz Francuske, te ženske klape Neverin iz Kaštela i Tehu iz Cresa. Terrafolk iz Slovenije, dobitnici Radio BBC3 World Music Audience nagrade, su jedan od najuspješnijih i najosebujnijih world music sastava s ovih prostora. Maczde Karpate je čeveročlani francuski rock sastav čiji glazbeni izraz uključuje različite glazbene pravce poput rocka 70-tih, grunge-a, noisy pop-a, metala i neo-metala, ali i elektronsku glazbu, regge i world glazbu. Enigmatski naziv sastava predstavlja imaginarnu osobu iz slavenske kulture kojom su fascinirani i nadahnuti članovi sastava.

Rovinj World Music Festival će svakako pridonijeti promociji istarskog i hrvatskog kulturnog identiteta, ali će isto tako nastojati prezentirati kulturne vrijednosti drugih naroda kroz jedinstveni izričaj glazbe svijeta.
croatia @ 15:30 |Komentiraj | Komentari: 0
subota, svibanj 27, 2006
Izložba slika “Dolce stil nuovo”, Pula

Slijedi tekst pozivnice:
GRADSKA KNJIŽNICA I ČITAONICA PULA

s radošću Vas pozivamo na otvorenje izložbe
12 NADARENIH SLIKARICA 'SCUOLA DANTE'
"DOLCE STIL NUOVO"

Izložbu će otvoriti Lena Puhar

u
Ponedjeljak, 29.svibnja 2006 u 19 sati
Središnja knjižnica Pula, Kandlerova 39

Tko može neka dođe u ponedjeljak na otvorenje, i podržite slikarice kojima je ovo Debi, i jako im je stalo do Vaše podrške. Nadam se da ćete uživati u izložbi.....
croatia @ 19:20 |Komentiraj | Komentari: 0
utorak, svibanj 9, 2006

Za deset dana Hrvatska će biti bogatija za Metro, prve prave besplatne dnevne novine rađene prema stranoj licenci, koje EPH na tržište lansira 15. svibnja, potvrdili su nam iz redakcije Metroa.

 

Metro je jedna od najuspješnijih internacionalnih besplatnih dnevnih tiskovina koja izlazi u 20-ak zemalja diljem svijeta, a u Hrvatskoj će okupiti redakciju od 30-ak ljudi na čelu s glavnim urednikom Zvonimirom Krstulovićem.

U Hrvatskoj trenutačno od besplatnih dnevnih novina izlazi samo 24 sata Express, koji u popodnevnim satima nudi kratak pregled dnevnih vijesti, a u kategoriji su besplatnih tjednih novina Metropola, koju kao i 24 sata Express izdaje Styrija, te besplatni tjednik News Pukanićeve NCL Medije.

Naklada Metroa bit će oko 250 tisuća primjeraka, koji će biti podijeljeni u četiri regionalna izdanja: Zagreb, Istra, Dalmacija i Sjeverozapadna Hrvatska, dok će se distribucija odvijati putem samostojećih sandučića i kolportera. Ambiciozan distribucijski plan oslanja se na dostupnost Metroa na većim Ininim benzinskim crpkama, bankama i trgovinama, s naglaskom na Konzumovim prodavaonicama. Metro je već krenuo u potragu za studentima diljem zemlje koji bi trebali preuzeti ulogu kolportera. Regionalna izdanja tiskat će se u tiskarama Vjesnika, Slobodne Dalmacije i Novog lista. 

Izlazit će pet radnih dana u tjednu, a prema informacijama iz redakcije, Metro će biti isključivo informativnoga karaktera, bez tabloidnog sadržaja, na minimalno 24 stranice. U Metrou ističu kako ne namjeravju imati ulogu promotivnog letka, pa je udjel oglasnog prostora u sadržaju novina ograničen na maksimalnih 45 posto. Hrvatska,Croatia,Kroatien


croatia @ 11:59 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
ponedjeljak, svibanj 8, 2006

U lipnju ekološko poskupljenje kućanskih aparata i elektronike

Koliki će ekološki doprinos plaćati proizvođači i uvoznici elektronike, guma ili automobila, još se ne zna, no izvjesno je da će se dio troška, kroz konačnu cijenu artikla, prebaciti i na građane

ZAGREB -Za mjesec dana, najavila je ministrica zaštite okoliša Marina Matulović-Dropulić, bit će gotovi propisi o zbrinjavanju elektroničkog otpada, ali i automobila te starih baterija, akumulatora i slično. Koja će nova pravila morati poštovati građani, u Ministarstvu još ne otkrivaju, no poznato je da će svi proizvođači i uvoznici elektronike, guma, automobila i ostalog morati državi plaćati dosad nepoznate ekološke doprinose za recikliranje i zbrinjavanje otpada. Iznosi tih doprinosa za sada su također nepoznati.


U Hrvatskoj, koja se vodi za primjerima Njemačke, Austrije i drugih, vjerojatno će biti uveden tzv. ekološki doprinos koji će građani morati plaćati prilikom kupnje novog elektronskog uređaja, dakle, bilo kojeg kućanskog aparata, ali i automobila, baterija i slično. Riječ je o doprinosu za kasnije zbrinjavanje toga uređaja, a iznosi se mogu kretati od 50-ak lipa ako je riječ o, primjerice, maloj budilici na baterije, do, recimo, 5.000 kuna doprinosa za kupce velikih medicinskih uređaja. Ti se doprinosi, uz cijenu proizvoda, plaćaju gotovo svuda u »naprednoj« Europi, no moguće je, neslužbena je informacija, da Ministarstvo zaštite okoliša uvede i pologe, kaucije, pri kupnji elektronskih uređaja, automobila i slično, koji bi se kupcu vraćali kad ovaj vrati stari, istrošeni uređaj (ili čak automobil) u trgovinu u kojoj ga je kupio.
Moguće je da će Hrvatska izabrati njemački model, u kojem građani istrošene hladnjake, štednjake, miksere, televizore i sve ostale kućanske aparate, kao i baterije i akumulatore, besplatno, i bez obveze na kupnju novog uređaja, vratiti mogu u trgovinu u kojoj su taj uređaj kupili, dok stare aute i gume vraćaju u bilo koju trgovinu automobilima ukoliko ne kupuju novi auto, a ako ga kupuju, onda staro vozilo (gume) vraćaju tamo gdje se prodaju vozila iste marke.
Kad je riječ o ostaloj potrošnoj robi poput namještaja, tepiha, pa čak i skija, bicikala i ostalog, ona se besplatno vraća u trgovine, ali samo prilikom kupnje istog novog proizvoda. Štoviše, u njemačke se trgovine vraća i ambalaža od kemikalija, sredstava za čišćenje, otrova i slično, a od prije nekoliko dana sve trgovine u Njemačkoj primjenjuju i »hrvatski« model prikupljanja PET ambalaže. Naime, do sada su Nijemci, koji odavno plaćaju kauciju na ambalažu, tu ambalažu mogli vratiti uz povrat pologa samo tamo gdje je roba kupljena, no odsad to mogu učiniti u bilo kojoj trgovini. Njihova kaucija košta gotovo jednu kunu po ambalažnoj jedinici.(B. MRVOŠ PAVIĆ-glasistre)

Za dvadesetak dana ukida se ograničenje od 10 boca

Prvog dana lipnja trebalo bi biti ukinuto ograničenje građanima da u trgovine vraćaju maksimalno deset praznih boca/limenki po osobi. Naime, do tog bi datuma na tržištu trebale biti samo boce obilježene kao povratna ambalaža namijenjena hrvatskom tržištu i trgovine više ne bi smjele primati ambalažu prikupljenu u BiH, Sloveniji i drugdje.

Plastične boce ulja i deterdženata i dalje bez kaucije

Kako doznajemo, još nema naznaka da bi se mogla uvesti i kaucija na ambalažu od, primjerice, ulja, octa, deterdženata, omekšivača, tekućih sapuna i slično, koju mnogi građani, kako priznaju, kupuju češće nego napitke u plastičnim bocama. Iako su za tu ambalažu predviđeni posebni kontejneri i ona se posebno zbrinjava, građani ju ipak najčešće bacaju u komunalni otpad.

croatia @ 10:27 |Komentiraj | Komentari: 0
utorak, svibanj 2, 2006
U četvrtak, 08. lipnja s početkom u 21h na ŠRC Šalata održat će se koncert Maksima Mrvice. Koncertna pozornica na krovu grada, kasnoproljetna zagrebačka večer i pijanist koji otkriva svoj Novi svijet.
Riječ je o velikom Maksimovom koncertu kojim na pozornici zagrebačke Šalate promovira treći album A New World. Majstor crossovera i približavanja klasične glazbe širokoj publici i ovoga puta najavljuje spektakularan koncert i jedinstveni doživljaj za sve posjetitelje.

Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 120, 150, 220 i 450(VIP) kuna, a potražite ih u Integralu (Pothodnik) i CD shopovima: Aquarius, Dallas, Dancing Bear, Croatia Records i Free Bird.

Nakon izuzetnog uspjeha s albumima 'The Piano Player' i 'Variations part 1 & 2', koje su redom osvajale zlatne i platinaste naklade u Hrvatskoj i svijetu, Maksim je snimio i treći album za EMI Classics pod nazivom 'A New World'.

'A New World' donosi još jednu raznoliku paletu klavirskih kompozicija, od romantičnih melodija 'Somewhere In Time' i 'Deborah's Theme', pa do energijom nabijenih komada poput 'Nostradamus' i 'Mojito'. Nisu izostale ni ovoga puta sjajne klasične kompozicije poput 'The Flower Duet', 'Ride Of the Valkyries' i Dvoržakova 'New World Concerto', aranžirane od strane Johna Lenahana.

I na novom albumu Maksim je okupio respektabilnu ekipu glazbenih majstora, među kojima je i Jonathan Allen iz Abbey Road Studija, koji je do sada radio s najvećim imenima klasične glazbe poput Marthe Argerich i Placida Dominga.

croatia @ 11:35 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
Poruka Instituta (kaže se u nastavku teksta) vezana uz oblikovanje ustroja pružanja zdravstvene skrbi mogla bi se sabrati u nekoliko točaka:

Globalizacija.
Na globalnoj razini, svakom ljudskom biću kad se razboli trebaju, kao njegovo urođeno pravo, biti dostupni besplatni savjeti i pomoć od strane odgovarajućih medicinskih institucija.

Dekomercijalizacija.
Liječnička pomoć za sve pacijente ne bi trebala podlijegati profitabilnim marketinškim principima. Cijenu medicinske skrbi trebala bi pokriti zajednica ili bi se ona trebala kretati u razumnim i svima dostupnim granicama.

Humanizacija
Svi oni koji su uključeni u pružanje medicinske skrbi (zdravstvena administaracija, liječnici, medicinske sestre i tehničari) trebaju njegovati pet ljudskih vrijednosti u svojim mislima, riječima i djelima jer, dobru ili lošu bolnicu ne čine njena zgrada ili oprema, već ljudi koji u njoj rade.

Duhovnost.
Moderna medicina nastoji brinuti o fizičkom, mentalnom i psihološkom zdravlju pojedinaca i naroda, ali da bi postala holističkom ona mora prepoznati i uvažiti Duh (dušu) kao ‘’pokretačku silu'’ u srži svakog ljudskog bića. Prakticiranje ljudskih vrijednosti vodi do sklada naših misli, riječi i djela, te transformacije čovjeka i zajednice. Jedino tada će predano i nesebično služenje čovjeku biti moguće na svim poljima, uključujući i medicinsku skrb.'’

Saznaj više - SATHYA SAI INSTITUT VISOKOG OBRAZOVANJA
 

croatia @ 09:27 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare

Ljubitelji ovog elitnog sporta ubrzo su se raspršili po golf terenu, ne obraćajući pažnju na nevrijeme. U njihovim redovima vlada velika tišina i samo se čuje pokoji »bravo«, izrečen ispod glasa. Uz jednu od rupa sreli smo i najboljeg hrvatskog golfera Vanju Nikolića iz Fažane koji je oduševljen sadašnjim stanjem terena

BRIJUNI -Kiša, vjetar i niska temperatura nisu uspjeli spriječiti golf entuzijaste koji su se prijavili na 3. Brijuni Classic Golf Cup ove nedjelje da prvi put iskušaju 18 rupa obnovljenog golf terena. Nakon saveznog bombardiranja Brijuna tijekom Drugog svjetskog rata, ondje ih je ostalo svega devet te su ih igrači morali obilaziti dvaput, a igralište nije moglo zaprimiti veći broj golfera. Da se situacija promijenila, dokazalo je i 80-ak prijavljenih, od kojih je čak 60-ak, usprkos lošim vremenskim uvjetima, odlučilo sudjelovati na sportskom otvaranju ovog povijesnog igrališta koje je u potpunosti ekološko. Teren se ne zalijeva, greenovi su pješčani, košnja se obavlja triput godišnje, uz prirodnu košnju ispašom jelena i muflona, a za njegovo održavanje ne koriste se pesticidi niti umjetno gnojivo.


- Namjera nam je bila povećati kapacitet terena i tako pružiti kompletnu i pravu golf ponudu. Nove rupe izrađene su po starim planovima, tako da je zadržan idejni projekt Georgea Thomasa i Toma Simpsona. Ovo je samo sportsko otvaranje igrališta, dakle bez glamura, svečanih priredbi, rezanja vrpce i poznatih gostiju. Iako su sve rupe dovršene, treba pričekati još nekoliko tjedana da prođe period sazrijevanja. Svečano otvorenje trebalo bi se održati za nekih mjesec dana - rekao je golf menadžer Igor Blašković.
Obnova i proširenje golf igrališta stajali su 200.000 kuna. Do sada je napravljen veći dio posla, ali je još toga preostalo, poput uređenja bunkera pokraj greenova za što dosad nije bilo novca.
Ljubitelji ovog elitnog sporta ubrzo su se raspršili po golf terenu, ne obraćajući pažnju na nevrijeme. U njihovim redovima vlada velika tišina i samo se ponekad čuje pokoji »bravo«, izrečen ispod glasa. Uz jednu od rupa sreli smo i najboljeg hrvatskog golfera Vanju Nikolića iz Fažane koji je bio oduševljen sadašnjim stanjem terena.
- Teren je zanimljiv i potpuno prirodan, stoga je na njemu drugačija igra. Svaki golf teren diktira svoju kategoriju. Na Brijunima sam počeo igrati prije 13 godina, tu sam praktički cijeli život. Ovim novim preinakama Brijuni su dobili pravi golf teren - kaže Nikolić.
On je samo jedan od brojnih entuzijasta, među kojima je bio i mladi europski prvak Adam Brnić, koji su svojim dolaskom odali počast ovom već pomalo legendarnom igralištu koje će ubrzo vratiti stari sjaj. U kategoriji Gospoda bruto pehar je dobio prvonagrađeni i sveukupni pobjednik turnira Tihomir Bajto, dok je drugo mjesto zauzeo Vanja Nikolić, a treće Slavko Bjelić. U kategoriji Dame bruto prvo mjesto je pripalo Idi Petek Strozak, drugo Sofiji Feitl, a treće Verici Mihajlović. Od juniora Aleksandar Tkalec je bio prvi, Adam Brnić drugi te Mario Funčić treći. Duško Mamula je bio najbolji senior, a slijede ga David Wyke i Davor Pikot.(B. VINCEK, I. N. TURKOVIĆ)

croatia @ 09:23 |Komentiraj | Komentari: 0
subota, travanj 29, 2006
POREČ -Međunarodna četverodnevna izložba vina i vinarske opreme Vinistra Poreč, trinaesta po redu, počinje danas u 13 sati u dvorani »Veli Jože« te je za posjetitelje otvorena do 20 sati. Diplome studentima za proizvedeno vino na porečkom stručnom studiju vinarstva dodijelit će se u 16 sati, a u 20 sati odličja najboljim izlagačima. Tada će biti proglašen najbolji sommelier te upriličena zajednička večera za nagrađene u hotelu Pical.
Oznaka IQ za istarsku kvalitetu dodijelit će se proizvođačima malvazije sutra između 14 i 16 sati, a u 18 počinje prezentacija pod nazivom »Autohtona vina i tehnike vinifikacije«.
Treći dan između ostalog donosi predstavljanje brošure o maslinarstvu te degustaciju ulja u podne, kao i predstavljanje vinske čaše za istarsku malvaziju u 16 sati.
Iz događanja četvrtog dana izdvajamo prezentaciju liste GMO-free autohtonih proizvoda, koju sastavlja udruga Bio Istra. Izložba je sutra, u ponedjeljak i utorak za posjetitelje otvorena od 10 do 20 sati.(M. D.)
croatia @ 16:36 |Komentiraj | Komentari: 0
petak, travanj 28, 2006
JAZZBINA - MARCO QUARANTOTTO ODDBALL 4TET - 20.05.2006./21:30
CIRCOLO, Pula, Ulaz 50 kn

SAVA MILETIĆ - klavir
ELVIS PENAVA - gitara
ROBERT JUKIČ - kontrabas
MARCO QUARANTOTTO - bubanj


Marco Quarantotto pulski bubnjar po prvi se puta istarskoj publici predstavlja svojim dvije godine starim Oddball kvartetom (Sava Miletić-klavir, Elis Penava-gitara, Robert Jukič-kontrabas, Marco Quarantotto-bubanj). Marco, apsolvent Jazz Akademije u Grazu, već godinama je aktivan na europskoj jazz i rock sceni. Surađivao je sa mnogim vrhunskim glazbenicima kao što su Ewald Oberlaitner, Sandy Lopičić, Darko Jurković, te na kazališnim projektima u Italiji, Austriji i Hrvatskoj. Od 2002. član je sastava East Rodeo, koji s francuskim glazbenikom Miroom osvaja zemlju pjetlova. Nema sumnje da će sa ovim kvartetom osvojiti i Vas.

JAZZBINA - BOJAN Z TRIO (Hans Koller European Jazz Prize Winner 2005) 26.05.2006./21:30
CIRCOLO, Pula, Ulaz 80/100 kn

BOJAN ZULFIKARPAŠIĆ - klavir, fender rhodes
REMI VIGNOLO - kontrabas
ARI HOENIG - bubanj


U Europi se već dugi niz godina odigrava proces tzv. glokalizacije u kojem na „periferiji“ i izvan prvotnog ishodišta (Amerika) nastaje autentična europska jazz glazba. Bojan Zulfikarpašić, dobitnik Hans Koller europske jazz nagrade za prošlu godinu, ukazuje na tu transformaciju iz globalnog u glokalno. Nakon što je prije 17 god. proglašen najboljim mladim glazenikom bivše države, Bojan Z odlazi u Pariz. Objavio je pet izvrsnih albuma: Bojan Z Quartet ('93.), Yopla! ('95), remek djelo Koreni ('99.) uz gostovanje V. Stefanovskog, solo album Solobsession ('00.) nakon kojeg dobija titulu Chevalier de l’ordre des Arts et des Lettres francuske Vlade i nagradu francuske Jazz akademije Django Reinhardt za glazbenika godine, te izvrsni Transpacific ('03.) sa legendarnim Scot Colleyem i Nasheet Waitsom.

18. svibnja službeno izlazi šesti album Xenophonia koji će svoju koncertnu svjetsku premijeru doživjeti u Puli 26. svibnja. Vi koji budete u pulskom Circolu uz Bojana Z (klavir, fender rhodes), francuza Remija Vignola (kontrabas) i amera Arija Hoeniga (bubanj), uživati ćete u nastupu europskog jazz prvaka.

Pretprodaja ulaznica za koncert Bojan Z trio (80 kn):
Dallas Music Shop – Pula, Activa Travel – Pula
Na dan koncerta 100 kn

Ulaznice za koncert Marco Quarantotto Oddball 4teta na blagajni Circola na dan koncerta od 19:30
Mogućnost rezervacije:
Info: www.jazzbina.net
jazzbina@net.hr
croatia @ 18:23 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
Arhiva
« » tra 2018
 • p
 • u
 • s
 • č
 • p
 • s
 • n
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
Index.hr
Nema zapisa.